Ook even wat over mij, want het is natuurlijk altijd fijn om te weten wie het gezicht achter dit bedrijf is.

Mijn naam is Melissa Hellemons, geboren 15-04-1988 en al van kinds af aan gefascineerd door alles wat loopt, kruipt en vliegt. Niet voor niks dat ik als kleuter niks anders op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas had dan; Ik wil een ECHTE hond. En die kreeg ik! Een lieve schattige Yorkshire Terrier pup, die uitgroeide tot een uit de kluit gewassen hond. Jaren later voegde zich daar nog een Bouvier x Bordercollie bij, nog een Sint Bernard en uiteindelijk nog een Husky.

Uiteraard is het daar niet bij gebleven. In de tussentijd kwamen daar nog een ontelbaar aantal hamsters bij, net als cavia’s, konijnen, parkieten, Grijze Roodstaartpapegaaien en slangen.

In 2012 ging ik op mezelf wonen maar ik vond het al na 2 weken te stil in huis. Ik had een hond nodig die net zo actief was als ikzelf, maar als die mee naar de paarden moest, moet ie wel goed kunnen luisteren en goed trainbaar zijn. Dus ging ik voor een Mechelse herder. Nog geen week later had ik al een pup gevonden. Helemaal zwart van kleur en ontzettend aanhankelijk. Hij is uitgegroeid tot een maar liefst 70cm hoge reu, en kreeg de naam Demon.

Inmiddels is hij bijna 10 jaar, maar nog steeds zo gek als een deur. In 2020 heeft hij een bloedoor gehad waaraan hij is geopereerd. Door de beschadiging van het kraakbeen en het littekenweefsel heeft hij nu een flapoortje. Hij komt door zijn grootte en kleur erg imposant over, waardoor mensen vaak al met een grote boog om hem heenlopen, maar Demon is een hele sociale, ontzettend grote knuffelkont. Hij is heel lief voor (kleine) kinderen en heel sociaal naar andere honden. Een hond met een gouden karakter. Hij zal ook, indien mogelijk, mee gaan met de wandelingen.

Ook ben ik geboren met een zeer grote liefde voor paarden. Met een jaar of 7 mocht ik dan ein-de-lijk op een manege rijden en een paar jaar later had ik mijn eerste eigen veulen. Inmiddels zijn we al samen sinds 1999! Wij rijden voornamelijk bosritten en voor de rest rijd ik enkel bitloos western. In de tussentijd heb ik nog 13 jaar lang 2 andere paarden gehad, die ik tot mijn grote verdriet, niet langer kon houden.

Door mijn ontzettende dierengekte besloot ik om na de middelbare school verder te studeren aan het Prinsentuin College, waar ik mijn diploma Dierverzorging heb behaald. Daar heb ik stages gedaan in een asiel/ pension, een dierenspeciaalzaak, melkveehouderijbedrijf en een pensionstal voor paarden. Na mijn opleiding heb ik 11 jaar lang met veel liefde en plezier bij 2 verschillende paarden pensionstallen gewerkt.

Oude foto van mij en onze hond Ricky
Een oude foto van mij en onze hond Ricky, bouvier x bordercollie, die elke week mee naar school mocht voor de praktijklessen hondentraining en Agility. Helaas is hij al een aantal jaren geleden overleden.

In 2016 begon mijn broer zijn eigen bedrijf en vroeg me daar te komen werken. Zodoende kwam ik terecht in de wereld van Hellemons fietsen. Reparatie, verkoop, computerwerk en noem maar op. Alhoewel ik daar prima naar mijn zin zit en in een super gezellig team werk, mis ik het contact met de dieren en het buiten zijn verschrikkelijk.

Vandaar dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om, voorlopig naast mijn huidige baan, mijn eigen hondenuitlaatservice te starten met daarbij dierverzorging aan huis. Op deze manier kan ik weer lekker tussen de dieren zijn, heerlijk naar buiten gaan en krijg ik te maken met allerlei diersoorten. Dat is toch het leukste wat er is!

Omdat ik mezelf constant wil blijven ontwikkelen en alle kennis wil opdoen, ben ik naast mijn diploma dierverzorging, ook bezig met het diploma specialisatie HUS (HondenUitlaatService) bij de Martin Gaus Acedemie in Lelystad. Voor de eerste module, de basiskennis, ben ik al geslaagd. Dit bevat onderdelen als rassenkennis, anatomie, gedrag en hondentaal, EHBO en nog veel meer. De specialisatie HUS zal ik rond april afronden.