Ook even wat over mij, want het is natuurlijk altijd fijn om te weten wie het gezicht achter dit bedrijf is.

Mijn naam is Melissa Hellemons, geboren 15-04-1988 in Roosendaal en sinds 2012 woon ik in Sint-Willebrord. Samen met mijn partner heb ik 3 kinderen; Dorian (30-04-2018), Lucian (20-11-2020) en Jillian-Rose (03-06-2022)

Szymon en Melissa
Dorian
Lucian
Jillian-Rose

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door alles wat loopt, kruipt en vliegt. Niet voor niks dat ik als kleuter niks anders op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas had dan; Ik wil een ECHTE hond. En die kreeg ik! Een lieve schattige Yorkshire Terrier pup, die uitgroeide tot een uit de kluit gewassen hond. Jaren later voegde zich daar nog een Bouvier x Bordercollie bij, nog een Sint Bernard en uiteindelijk nog een Husky.

Uiteraard is het daar niet bij gebleven. In de tussentijd kwamen daar nog een ontelbaar aantal hamsters bij, net als cavia’s, konijnen, parkieten, Grijze Roodstaartpapegaaien en slangen.

In 2012 ging ik op mezelf wonen maar ik vond het al na 2 weken te stil in huis. Ik had een hond nodig die net zo actief was als ikzelf, maar als die mee naar de paarden moest, moet ie wel goed kunnen luisteren en goed trainbaar zijn. Dus ging ik voor een Mechelse herder. Nog geen week later had ik al een pup gevonden. Helemaal zwart van kleur en ontzettend aanhankelijk. Hij is uitgegroeid tot een maar liefst 70cm hoge reu van 50 kilo en kreeg de naam Demon.

Inmiddels is hij bijna 10 jaar, maar nog steeds zo gek als een deur. In 2020 heeft hij een bloedoor gehad waaraan hij is geopereerd. Door de beschadiging van het kraakbeen en het littekenweefsel heeft hij nu een flapoortje. Hij komt door zijn grootte en kleur erg imposant over, waardoor mensen vaak al met een grote boog om hem heenlopen, maar Demon is een hele sociale, ontzettend grote knuffelkont. Hij is heel lief voor (kleine) kinderen en heel sociaal naar andere honden. Een hond met een gouden karakter. Hij gaat ook met elke wandeling mee. Hoewel hij niet meer wilt spelen, geniet hij ontzettend van de aanwezigheid van alle honden en is hij erg trots op “zijn” roedels.

Ook ben ik geboren met een zeer grote liefde voor paarden. Met een jaar of 7 mocht ik dan ein-de-lijk op een manege rijden en een paar jaar later had ik mijn eerste eigen veulen. Inmiddels zijn we al samen sinds 1999! Wij rijden voornamelijk bosritten en voor de rest rijd ik enkel bitloos western. In de tussentijd heb ik nog 13 jaar lang 2 andere paarden gehad, die ik tot mijn grote verdriet, niet langer kon houden.

Door mijn ontzettende dierengekte besloot ik om na de middelbare school verder te studeren aan het Prinsentuin College, waar ik mijn diploma Dierverzorging heb behaald. Daar heb ik stages gedaan in een asiel/ pension, een dierenspeciaalzaak, melkveehouderijbedrijf en een pensionstal voor paarden. Na mijn opleiding heb ik 11 jaar lang met veel liefde en plezier bij 2 verschillende paarden pensionstallen gewerkt.

Oude foto van mij en onze hond Ricky
Een oude foto van mij en onze hond Ricky, bouvier x bordercollie, die elke week mee naar school mocht voor de praktijklessen hondentraining en Agility. Helaas is hij al een aantal jaren geleden overleden.

In 2016 begon mijn broer zijn eigen bedrijf en vroeg me daar te komen werken. Zodoende kwam ik terecht in de wereld van Hellemons fietsen. Reparatie, verkoop, computerwerk en noem maar op. Alhoewel ik daar prima naar mijn zin zat en in een super gezellig team werkte, miste ik het contact met de dieren en het buiten zijn verschrikkelijk.

Vandaar dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om mijn eigen hondenuitlaatservice te starten met daarbij dierverzorging aan huis en kleinschalige opvang. Op deze manier kan ik weer lekker tussen de dieren zijn, heerlijk naar buiten gaan en krijg ik te maken met allerlei diersoorten. Dat is toch het leukste wat er is!

Om me goed voor te bereiden heb ik de opleiding Gediplomeerd hondenuitlaatservice gevolgd bij de Martin Gaus Academie in Lelystad en ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor de examens. De opleiding bestaat o.a. uit Rassenkennis, gedrag, welzijn, anatomie, wetgeving, EHBO, leeftijdsfases en alles wat komt kijken bij een uitlaatservice.

Momenteel ben ik bezig met de cursus Besluit houders voor dieren, ofwel het honden- en kattenbesluit. Ik ben reeds geslaagd voor het kennisexamen en wacht nu nog op het vaardigheidsexamen.