Ook even wat over mij, want het is natuurlijk altijd fijn om te weten wie het gezicht achter dit bedrijf is.

Mijn naam is Melissa Hellemons, geboren 15-04-1988 in Roosendaal en sinds 2012 woon ik in Sint-Willebrord. Samen met mijn partner heb ik 3 kinderen; Dorian (30-04-2018), Lucian (20-11-2020) en Jillian-Rose (03-06-2022)

Szymon en Melissa
Dorian
Lucian
Jillian-Rose

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door alles wat loopt, kruipt en vliegt. Niet voor niks dat ik als kleuter niks anders op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas had dan; Ik wil een ECHTE hond. En die kreeg ik! Een lieve schattige Yorkshire Terrier pup, die uitgroeide tot een uit de kluit gewassen hond. Jaren later voegde zich daar nog een Bouvier x Bordercollie bij, nog een Sint Bernard en uiteindelijk nog een Husky.

Uiteraard is het daar niet bij gebleven. In de tussentijd kwamen daar nog een ontelbaar aantal hamsters bij, net als cavia’s, konijnen, parkieten, Grijze Roodstaartpapegaaien en slangen.

In 2012 ging ik op mezelf wonen en daar hoort natuurlijk een hond bij. Als kind was ik altijd al gefascineerd door de herders van mijn oom. Ik mocht regelmatig mee naar de trainingen en vond het geweldig om te zien hoeveel werklust, passie en uithoudingsvermogen deze honden hadden. Ik hoefde er niet eens over na te denken, ik wilde al lange tijd een Mechelse herder. En toen vond ik op internet een prachtige pup. He-le-maal zwart. Beide ouders getraind als politiehond en objectbewaking. Ik was smoorverliefd en heb hem dezelfde nog opgehaald. Hij kreeg de naam Demon en groeide uit tot een maarliefst 70 cm hoge reu van bijna 50 kilo. Hij is alles wat ik verwachtte en wat ik wilde. Een enorm actieve hond die ik blind vertrouw.

Inmiddels is hij bijna 11 jaar, maar nog steeds zo gek als een deur. In 2020 heeft hij een bloedoor gehad waaraan hij is geopereerd. Door de beschadiging van het kraakbeen en het littekenweefsel heeft hij nu een flapoortje. Hij komt door zijn grootte en kleur erg imposant over, waardoor mensen vaak al met een grote boog om hem heenlopen, maar Demon is een hele sociale, ontzettend grote knuffelkont. Hij is heel lief voor (kleine) kinderen en heel sociaal naar andere honden. Een hond met een gouden karakter. Hij gaat ook met elke wandeling mee. Hoewel hij niet meer wilt spelen, geniet hij ontzettend van de aanwezigheid van alle honden en is hij erg trots op “zijn” roedels.

Ook ben ik geboren met een zeer grote liefde voor paarden. Met een jaar of 7 mocht ik dan ein-de-lijk op een manege rijden en een paar jaar later had ik mijn eerste eigen veulen. Inmiddels zijn we al samen sinds 1999! Wij rijden voornamelijk bosritten en voor de rest rijd ik enkel bitloos western. In de tussentijd heb ik nog 13 jaar lang 2 andere paarden gehad, die ik tot mijn grote verdriet, niet langer kon houden.

Door mijn ontzettende dierengekte besloot ik om na de middelbare school verder te studeren aan het Prinsentuin College, waar ik mijn diploma Dierverzorging heb behaald. Daar heb ik stages gedaan in een asiel/ pension, een dierenspeciaalzaak, melkveehouderijbedrijf en een pensionstal voor paarden. Na mijn opleiding heb ik 11 jaar lang met veel liefde en plezier bij 2 verschillende paarden pensionstallen gewerkt.

Oude foto van mij en onze hond Ricky
Een oude foto van mij en onze hond Ricky, bouvier x bordercollie, die elke week mee naar school mocht voor de praktijklessen hondentraining en Agility. Helaas is hij al een aantal jaren geleden overleden.

In 2016 begon mijn broer zijn eigen bedrijf en vroeg me daar te komen werken. Zodoende kwam ik terecht in de wereld van Hellemons fietsen. Reparatie, verkoop, computerwerk en noem maar op. Alhoewel ik daar prima naar mijn zin zat en in een super gezellig team werkte, miste ik het contact met de dieren en het buiten zijn verschrikkelijk.

Vandaar dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om mijn eigen hondenuitlaatservice te starten met daarbij dierverzorging aan huis en vakntie- en dag opvang. Op deze manier kan ik weer lekker tussen de dieren zijn, heerlijk naar buiten gaan en krijg ik te maken met allerlei diersoorten. Dat is toch het leukste wat er is!

Om me goed voor te bereiden heb ik de opleiding Gediplomeerd hondenuitlaatservice gevolgd bij de Martin Gaus Academie in Lelystad en ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor de examens. De opleiding bestaat o.a. uit Rassenkennis, gedrag, welzijn, anatomie, wetgeving, EHBO, leeftijdsfases en alles wat komt kijken bij een uitlaatservice.

Ook heb ik het Besluit houders van dieren (hond en kat) gehaald, waarmee ik officieel een pension mag houden.