Een (voor mij) onmisbaar onderdeel in de uitlaatservice is de HUS-Bus (HondenUitlaatService-bus) Zonder bus kom je nou eenmaal nergens. De HUS-bus is speciaal ingericht voor een veilig en comfortabel transport van de honden en voorzien van alles wat ik tijdens een wandeling nodig kan hebben.

Ik rijd met een Nissan E-NV200, ofwel een elektrische bus. Deze bus is van alle gemakken voorzien zoals airco, navigatie, cruise control, climat control, maar ook 2 handige schuifdeuren aan beide kanten en keyless-entry. Het voordeel van deze bus is vooral dat hij elektrisch is. Dit betekend dat ik de bus uit kan zetten/ op slot kan doen, terwijl de airco of verwarming aan blijft staan. Deze kan ik vanaf afstand ook met de sleutel aan en uitzetten en ook kan ik de bus bedienen met mijn telefoon.

Nissan E-NV200 HUS bus

De bus is voorzien van 5 kennels, 2 grote en 3 kleinere. De kennels zijn allemaal voorzien van anti-slipmatten. De zijkanten van de kennels zijn dicht. Zo kunnen de honden elkaar niet zien. Via de achterkant kunnen ze mij wel zien en horen. Doordat er geen tussenschot zit tussen mij en de honden heb ik de gehele rit nauw contact met de honden. Voor honden die echt niet in een kennel passen of durven is er plaats achter de kooien. De achterbanken kan ik namelijk helemaal terugklappen en er zelfs uithalen.

In de bus heb ik alles wat ik nodig zou kunnen hebben, zoals halsbanden, lange lijnen, jachtlijnen, handdoeken, koekjes maar ook een EHBO-kit en jerrycans met water op warmere dagen.

Kortom, alles voor een veilig transport.

2 grote kennels en 3 kleinere kennels