Een (voor mij) onmisbaar onderdeel in de uitlaatservice is de HUS-Bus (HondenUitlaatService-bus) Zonder bus kom je nou eenmaal nergens. De HUS-bus is speciaal ingericht voor een veilig en comfortabel transport van de honden en voorzien van alles wat ik tijdens een wandeling nodig kan hebben.

Ik rijd met een Renault Trafic. Deze bus is van alle gemakken voorzien zoals airco, navigatie, cruise control enz.

De bus is voorzien van 9 kennels, 2 grote en 3 kleinere aan de achterkant en 4 grotere aan de zijkant. De kennels zijn allemaal voorzien van anti-slipmatten. De zijkanten van de kennels zijn dicht. Zo kunnen de honden elkaar niet zien. Doordat er geen tussenschot zit tussen mij en de honden heb ik de gehele rit nauw contact met de honden. Voor honden die echt niet in een kennel passen of durven is er plaats achter de kooien.

In de bus heb ik alles wat ik nodig zou kunnen hebben, zoals halsbanden, lange lijnen, jachtlijnen, handdoeken, koekjes maar ook een EHBO-kit en jerrycans met water op warmere dagen.

Kortom, alles voor een veilig transport.

De HUS-bus