Wanneer u heeft besloten om uw hond mee te laten gaan met de uitlaatservice, kunt u contact met mij opnemen. Dit kan via e-mail, whatsapp, messenger of gewoon telefonisch. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Graag vermeld u hierbij het ras, de leeftijd, geslacht en om welke dagen het gaat. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het intakegesprek vindt plaats op het verblijfsadres van de hond. Per e-mail stuur ik u alvast een vragenlijst die u kunt invullen. Hierin staan o.a. vragen over het gedrag van de hond en waar ik verder rekening mee moet houden.

Tijdens het intakegesprek neem ik deze vragenlijst met u door en als het voor beide partijen bevalt, zullen we het inschrijfformulier invullen. Mocht er niemand thuis zijn op de uitlaatdagen, dan zal er een sleutel worden overhandigd. Deze wordt alleen gebruikt voor het ophalen en terugbrengen van de hond en zal ik ook alleen bijhebben op de uitlaatdagen. Om te zorgen dat u uw sleutel in vertrouwen kunt overhandigen zal er een sleutelcontract getekend worden. Zo kunt u er zeker van zijn dat ik er zorgvuldig mee om ga. Bij het intakegesprek zullen ook de Algemene voorwaarden en privacyverklaring overhandigd worden.

Op de afgesproken dagen kom ik de hond bij u thuis ophalen in een speciaal daarvoor ingerichte bus. De wandelingen duren ongeveer 1 uur, afhankelijk van de hond, maar ook van het weer. Bij extreem warm weer, of extreem koud/nat weer zal de wandeling worden ingekort als de hond hier behoefte aan heeft. Het welzijn van de hond staat bij mij voorop! We wandelen voornamelijk in het bos, zoals het Liesbos, de Pannenhoef of de Rucphense heide. Met lekker weer kan de hond zwemmen en soms zal ik ter afwisseling een omheind hondenveld opzoeken in combinatie met een wandeling in de polder.

Honden kunnen tijdens de wandeling dus vies en nat worden. Na de wandeling word de hond, indien nodig, afgedaan met een handdoek zodat hij/zij redelijk schoon en droog is. De handdoeken heb ik zelf al in de bus liggen. Bij de bus krijgen ze ook nog wat water en vervolgens breng ik de hond weer terug thuis. Daar krijgt hij nog een lekker koekje en kan hij weer bijkomen van zijn avontuur.

U kunt een voorkeur geven voor een ochtend-of middagwandeling, maar omdat ik te maken heb met verschillende groepen en verschillende honden, kan dit ook varieren. Immers kunnen niet altijd alle honden bij elkaar en moet ik uw hond ook in de route in kunnen plannen. Dit vraagt dus redelijk wat flexibiliteit.

Dolly en Demon